31 Ekim 2012 Çarşamba

Kafa Derisi Kaşıntısı


Kafa derisi kaşıntısı önemli bir ciltsorununun habercisi olabileceği gibi şampuan değiştirme gibi basit sebeplerden de ortaya çıkabilir.
cildiniz doğal olarak ölü hücrelerini atar. yaklaşık bir aylık dönemlerde vücudunuzdaki deri siz farketmeden yenilenir. Uzun süre yıkanmayanlarda kese atarken çıkan maddelerin çoğu bu deri yenilenmesi sonucudur.

Kepek ise, kafa derisindeki ölmüş hücrelerin aşırı şekilde kuruyarak atılması durumudur. Bu durum kaşındırıcı, sıkıntı vericidir ve çoğunlukla kış aylarında başlar.

KEPEK SORUNU


Kepek probleminin çeşitli sebepleri olmakla birlikte. genellikle Alerji, aşırı stres, fazla şeker ve yağ tüketimi, yanlış beslenme konularından biri olabilir.
Birde kullanılan saç bakım malzemeleri sebebi ile olabilir, bunlar;saç spreyi, saç jölesi, saç boyasına alerji, soğuk ve kuru mekanlarda çalışmak, şapka kullanımı, sıkı bağlanmış eşarp 



Kepek problemi çözmek için alacağınız şampuanlarda şu maddelerden bir yada birkaçı mutlaka olmalıdır: Pyrithione-çinko, Salisilik asit, Selenyum sülfit

Besin olarak soğan ve sarmısaklı yiyecekler veya bunların tablet halinde çinko desteği olarakalınması da kepekli kafa derisinde kaşıntıyı azaltacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder