29 Ekim 2012 Pazartesi

Evdeki Saç Bakımınız





  Mevsim değişiklikleri, rahatsızlıklar,yanlış diyetler, ruhsal gerginlikler, uzun süreli antibiyotik veya ağır ilaç kullanımları saçlarımızı oldukça yıpratabilir. Bu da daha fazla dökülmesine ve matlaşmasına sebep olur. Bazı vitaminler, bitkisel yağlar ve otları saçımızın beslenmesinde  rahatlıkla kullanabiliriz.
 Kozmetik ürünlerinin hangisi kullanamayım diye kararsız kalanlar yada bu ürünleri satın alacak maddi gücü bulamayanlar evde azırlayacakları düşük bütçeli karışımlarla parlak ve sağlıklı saçlara sahip olabilirler. Aslında yıllar önce kuaförüme “ sizde bitkisel tarif  var mı?”dediğim zaman ben aşçı mıyım? Demişti. O zamanlar buna bozulmuş oldukça içerlemiştim. Hatta kendimi cahilce bir soru sorduğum konusunda ayıplamıştım.
  Ama zamanla bitkilerden faydalanmanın daha sağlıklı olduğunu,  ilaçların yada kozmetiklerinde ana kaynağının aslında tarladan geçtiğini öğrendim. Şimdi size kolay hazırlayabileceğiniz bir tarif veriyorum.

Malzeme Listesi:
1 tatlı kaşığı susamyağı
1 tatlı kaşığı bademyağı
½ tatlı kaşığı hintyağı
2 ampul Bepanten
2 ampul E vitamini

Durulama Suyu Malzemeleri:
1 litre su
1 çorba kaşığı adaçayı
1 çorba kaşığı Isırgan
1 çorba kaşığı at kuyruğu ve biberiye
 1  çay kaşığı lavanta ( Bu karışım 4-5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek yaklaşık 10LT alacak bir kap veya şişenin içine aktarılır. Bu durulama suyunu on gün kadar kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
  Bir kabın içerisinde hazırladığımız ılık suyun içine tüm malzemeyi karıştırıp bırakıyoruz.  Bu karışımı kullanmadan önce saçımızı başka bir kapta hazırlayacağımız sıcak su buharına 2-3 dakika kadar tuttuyoruz. Daha sonra saçımızın diplerine avuç içiyle ve yumuşak hareketlerle karışımı yediriyoruz. 10 dakika kadar masaj yaptıktan sonra 1,5-2 saat kadar hazırladığımız kürün emilmesini bekliyoruz. Bu sürede saçınıza bir tülbent sararak günlük işlerinize devam edebilirsiniz.
   Sıra geldi saçlarımızı yumuşak bir şampuanla arındırmaya… Saçımızı aşırı zorlamadn yağın fazlasını akıtıyoruz. Gerekirse hafifçe ikinci bir şampuan daha yapabilirsiniz. Yıkama işleminden en son durulama işlemini hazırlamış olduğumuz özel suyla yapın.  Bu durulama suyunu normal zamanlarda da kullanabilirsiniz. Evde kısa zamanda yapacağınız bakımla saç dökülmesine ve yıpranmaya karşı önlem alabilirsiniz.
Sağlıklı günler…





      ŞAMPUAN  VE SAÇ KREMİNİ NASIL KULLANACAGINI



 Bu ikilisi ipliklerini sağlıklı tutmak için neden çok önemli olduğunu öğrenin




Peki bu şampuan ve saç kremi Batman ve Robin, pirinç ve fasulye, konfeti ve serpantin gibi, çift yanılmaz bir salonu girebilirsiniz. Bu doğru, diğeri olmadan hayal etmek zor değil mi? Orada hiçbir istatistik, ancak kozmetik iki en yaygın günlük yaşamda Brezilyalı tarafından kullanılan muhtemelen. Bu konuda, özelliklerini bilmek ve kadınsı güzellik büyük müttefikleri neden bileceksiniz.

Temiz, diğer nemlendirir

A doğru çift: şampuan temizler ederken , tellerin tırnak etlerini açık bırakarak, kremi nemlendirir ve derisini kapatır. Ikisinin kombinasyonu en çok insan için yararlı olmasına rağmen, ürünlerin ille de herkes tarafından kullanılması gerekir. Bu, saç tür ile, tabii ki, bir ilgisi yoktur. Hairstylist Henry Hansen Salon Spa Rio HBD agirliklardir: "Ürün yağlılık neden olduğundan kremi gerekmez tüyleri vardır."

Bu profile uyan herkes için, uzman diyor, ideal saç şampuan türü ve başka bir ile geri kalanı ile kafa derinize yıkamaktır. Tekniği mükemmel sonuçlar verir. Ve kremi sadece uçları değil, kök harcanan olmalıdır.

Nasıl doğru ürünleri seçmek için?

Dalvanira Diniz, Walter Kuaför, Rio ünitesi Ipanema, ilk adım kafa derisi ve saç doku yağlılık derecesini değerlendirmek olduğunu söyledi.

Kimyasal yüzden tedavi yağlı saçlar, boyalı için piyasada birçok farklı ürün tipleri, doğruldu vardır. Günümüzde kullanılan hammaddeler, polikuaterniyum ve balmumu vardır boyalı için . Kim istiyor radyasyona karşı korumak içerenler UVA ve UVB filtreleri, ve zeytin yaprağı ekstresi seçmelisiniz.

Zaten hidrolize keratin, silikonlar ve katyonik ajanların kurtarmak hasarlı saçları ve yardımcı düzeltti tedavisi . Doğal ürünler avokado ve macadamia zeytinyağları, en sıcak zaman vardır. Organik dışarı sol değil: onların sağlık endişe hayranları bir lejyon kazandı. Karbon, hidrojen ve sülfür gibi kimyasal elemanlar da şampuanları ve kremleri içinde mevcut bulunmaktadır.



Sen şampuan geçmek zorunda?
Bir büyük soru düzenli değil saçınız için şampuan ve saç kremi yerine olmadığıdır "bağımlısı." Kuaför HBD şüphe alır:.. "Doğal saç çok bu riski çalışmaz Şimdi kimyasal tedavi için, ideal döndürmek ve dengelemek için şampuan iki tür sahip bir kişi seçebilirsiniz daha vitaminleri ile daha nötr ve bir ".
Dalvanira ekliyor: " rölesi önemlidir saç farklı kozmetik genellikle olan tüm bu parçaları, ihtiyaç gibi her bir ürün hattı yeniden, beslenme, hidrasyon, mukavemet vb için özel maddeler içerdiğinden, münavebe esastır. "
Kremi şampuan dernek rakipsiz Yani, hiç kimse şüphe. Ancak bu iki aynı şişe içinde içerdiği zaman?Uzmanları için, 1 Üründen 2 çok uygun değildir. "İdeal dolayısıyla kılcal sorunlar oluşturabilir ve kafa derisine yağlılık daha uygun için, içeren kremi şampuan olarak kullanmaktan kaçınmak için," Henry öğretir.
Kuaför de tuzsuz sürümlerini önerir: "Tuz kurur bir ajandır Nötr şampuan daha fazla saç için neşeli ve güneş özellikle kimyasal tedavi için şarttır.!".
Iki ürün kendi sağlığına zarar olup olmadığını öğrenmek için, bu tür kafa derisi, kaşıntı ve ölçekleme görünümünü üzerinde kızarıklık gibi belirtiler gözlemlemek. Eğer öyleyse, açılan kullanın ve bir dermatolog yardımıyla aramak.




0 yorum:

Yorum Gönder