29 Ekim 2012 Pazartesi

Şimdi uyanma ve mutlu olma zamanı


  Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı şu günlerde kışın yapmak isteyipte yapamadıklarımız için planlarınız hazır mı?
  Şimdi uyanma ve mutlu olma zamanı…
  Çünkü kışın kasvetli havası, yerini erken aydınlanan güneşli günlere bırakmaya başladı. Bizde doğayla birlikte vücudumuzda ve ruhumuzda bahar temizliği yapmalıyız. Bahara girerken ilk olarak hep ertelediğimiz sabah yürüyüşlerine başlayabiliriz. Temiz ve güneşli bir hava bizi mutlu edebilir.
  Bahar, yenilenmeye yaşama dair yenilikler yapmaya, yeni kararlar almaya uygun bir mevsimdir. Bizi rahatsız eden fazlalıklardan kurtulmak, evimizde,bahçemizde, masamızda, beynimizde yenilikler yapmak için bir fırsat zamanıdır.
   Mesela saçımızın rengini yada şeklini değiştirebilir, spora başlayabilir, kış boyu ertelediğimiz sağlık sorunlarını çözebiliriz. Küskünlükleri unutup, hataları daha kolay affetmeyi deneyebiliriz.  Uzayan günler sayesinde sevdiklerimize daha çok vakit ayırabiliriz. Yaşamımızda bizi rahatsız eden takıntılardan arınarak ruhumuzda yeni duygulara yer açabiliriz.
    Şimdi kağıdı ve kalemi alın baharda yapmak istediklerinizi yazın. Ertelediğiniz yada yapmak isteyipte yapamadığınız ne çok şey olduğunu  siz de göreceksiniz. Yazdıklarınızı maddeler haline getirip öncelik sırası vermeyide atlamayın. Kim bilir belki bu bahar diğer baharlardan daha mutlu olabilme şansı yakalarsınız. Unutmayın mutluluk an’larda saklıdır

0 yorum:

Yorum Gönder