29 Ekim 2012 Pazartesi

Karşınızdakinin Aklını Başından Almanız Mümkün



  İkili ilişkilerde bakışlar ve sözcüklerin yanı sıra bazı önemli ayrıntılarda vardır. Bunlardan biri ten teması, yani cinsel çekicilik diğeri ise kokudur. Her ne kadar bazı insanlar doğallığı tercih etse de karşı cinsi etkilemenin,  göze çarpmanın ya da hatırda kalmanın en önemli unsurunu kullandığımız parfüm oluşturur. Alımlı, seksi, yakışıklı  yada çok güzel olmayabilirsiniz. Ama etkili bir parfümle karşınızdakinin aklını başından almanız mümkün…


İlk parfüm 14. Yüzyılda güzelliği ile dillere destan olmuş Macar kraliçesi için yapılmış. Lavanta, biberiye ve alkolün karışımından yaptıkları kokuya “Macar Suyu” adı verilmiş. Daha sonraki yüzyıllarda kötü kokuları önlemek amacıyla kullanılan esanslar şimdilerde her iki cinsin vazgeçilmez ihtiyaç maddesi halini almış durumda.
  İşte 14. Yüzyılda başlayan bu büyüleyici dans, endüstrinin de yardımı ile çeşitli çekicilikteki şişelere girerek bizi gizemli anlara sürüklemeye devam ediyor. Ancak parfüm seçiminde yapılan yanlışlarla çekicilik yerine iticilik sergileyebilirsiniz. Birbirinden çekici ve dayanılmaz kokuların arasında tercih yapmakta zorlanabilir ve hepsini almak isteği duyabilirsiniz. Ama unutulmaması gereken ayrıntı sürüldüğünde güzel gelen koku daha sonra pişmanlık yaratabilir.
   Parfüm seçerken en fazla en fazla üç veya dört koku denemeye çalışmalısınız. Çünkü bir süre sonra kokuları algılamanız zorlaşabilir. Parfümü kesinlikle bilekte denemelisiniz.  Sürdükten hemen sonra değil en az 2-3 dakika sonra koklayın. Sürdüğünüz kokunun yayılması için vücut sıcaklığı ve hareket önemlidir. Parfümün vücudunuzda dans edebilmesi için şakaklar, kulak arkaları, bilekler ve göğüs arası en uygun yerlerdir. Beyaz ve kumral tenliler çiçek, esmer tenliler baharat içeren kokuları tercih etmelidirler. 

0 yorum:

Yorum Gönder