29 Ekim 2012 Pazartesi

Güzellik Sırları


  Muhteşem kırmızının dayanılmaz cazibesinde kilo verdiğinizi hayal edebiliyor musunuz? Evet aslında bu söylediğim hayal değil! Yani ayıla bayıla yediğimiz kiraz aynı zamanda zayıflamak için bire bir ama kendisi değil sapı elbette...

  Çünkü  eğer abartıp kirazı fazla kaçırırsanız kilo vermek yerine alırsınız haberiniz olsun. Gelelim kiraz sapının faydalarına; Öncelikle kiraz sapı demlenerek çay şeklinde tüketildiğinde böbreklerini temizleme özelliğine sahip.  Yağ yakımına müthiş bir destek verirken, kadınların menopoz dönemlerindeki ağrılarının da azalmasına yardımcı oluyor. Ayrıca idrar enfeksiyonlarında söktürücü özelliği taşıyor.Bu suyla banyo yaptığınız takdirde cildinizin parlamasına ve gözeneklerinizin açılmasını sağlıyor.
Demlenmesi:
  1 tutam kiraz sapı, 1 çay bardağı vişne, böğürtlen veya kızılcık ,3 su bardağı su ile 5.dk kaynatılıyor. Sabahları aç karnına 1 çay bardağı soğuk olarak tüketirseniz yaklaşık iki hafta sonra ödemlerinizden kurtulduğunuzu göreceksiniz. Burada yazılan tarifler denenmiştir.

Banyo İçin:
 4 tutam kiraz sapı, 3 lt. su ile 10 dakika kadar kaynadıktan sonra içine 1 tutam ıhlamur ve 1-2 adet çubuk tarçın atıp demlenmesini bekleyin.Bu karışımla banyo yapabilirsiniz. Cildinizin nasıl nefes aldığına inanamayacaksınız. Aynı zamanda bu karışım topuklar için kullanılabilir. Bir kaba koyduğunuz suyun içinde 20-25 dk ayaklarınız dinlendirebilirsiniz.Yazın güneşten ve deniz suyundan yıpranan ayaklarınız için iyi bir seçim olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder