29 Ekim 2012 Pazartesi

Sihirli Değnek


  Her kadının kendine özgü bir güzelliği vardır. Önemli olan bilinçli bir makyajla gizli kalmış yanlarınızı ortaya çıkarmak ve küçük kusurları gizlemektir.
   Makyaj denilince akla çeşitli renklerde kozmetik ürünlerin yüze sürülmesi gelir. Oysa makyaj özenle yapılması gereken bir çalışmadır.
Mükemmel Zemin: İyi yapılmış bir makyajın temelinde fondöten vardır. Cilde pürüzsüz görünüm vermesi, kızarıklıkları örtebilmesi için fondötenin yapısı ve rengi cilde uyumlu olmalıdır. Fondöten alırken cildinizin makyajsız kısmında deneme yapın. Ayrıca fondöteniniz ne kadar bakım özelliğine sahip olursa olsun nemlendirici kullanmayı asla ihmal etmeyin.  Çünkü fondöten yumuşak bir zeminde daha homojen dağılır. Fondöteninizi yumuşak parmak hareketleriyle veya sünger yardımı ile yedirin. Doğal görünüm için mümkün olduğunca ince bir tabak sürmeye çalışın. Süngerle sürmenin en iyi tekniği yüzünüzün ortasından yanlara doğru ya da alın bölümünden çene bölümüne yaymaktır.
    Problemli Bölgeler: Geniş alnınız, sivri çeneniz veya dolgun yanaklarınız mı var? Bu yüz hatları allık veya koyu renk fondötenle arka planda kalabilir. İlk olarak teninize uygun fondöteni yüzünüze sürün ardından sadece problemli bölgelere koyu renk fondöteni uygulayın.
                   Küçük kırışıklıklar: Burun ve dudakların kenarındaki küçük kırışıklıkları aydınlatıcıyla kapatabilirsiniz. Önce aydınlatıcı sürüp dışarı doğru dağıtın ve fondötenle karıştırın. Kaş aralarındaki kırışıklıklar için de aynı yöntem uygulanabilir. Ancak fondöteni az kullanınki kırışık aralarında toplanmasın.
                 Kılcal Damarlar: Göz bölgesinde belirginleşen koyu kılcal damarların üzerini kapatıcıyla geçin. Kapatıcıyı parmak uçlarınızla hafif dağıttıktan sonra fondöten uygulayın
                Göz Altındaki Mor Halkalar: Eğer gözaltı morluklarını kapatmanız gerekiyorsa o bölgelere fondöten sürmeyin. Fondöteniniz ile aynı renk kapatıcı veya aydınlatıcıyı, parmak ucu darbeleriyle yumuşakça o bölgeye yedirin. Aksi halde gözaltı kırışıklıklarının içinde çok fazla renk katmanı birikebilir.

Ciltte Kadife Işıltısı: Bir parça pudra, bir parça allık makyajın vazgeçilmezidir. Pastel tonlar cilde daha zarif taze bir hava katar ve kadifemsi bir ışıltı verir.
            Makyaj uzun süre dayanmalı: Pudranızı cilt renginizle aynı ya da bir ton daha açık bir renkte seçin. Kalın fırça veya süngerle toz pudrayı hafifçe fondötenin üzerine sürün. Toz pudralar ince bir tabaka sürülse bile uzun süre dayanabilirler.  Cildinizin leke leke görünmemesi için önce transparan pudra ile matlaştırabilirsiniz. Pastel tondaki pudralarla müthiş efektler yaratabilirsiniz. Eflatun rengi solgun tenlere tatlı bit ışıltı verir. Pembe ve uçuk sarı yorgun bir yüzü taze ve canlı gösterir.
            Allıkla tonlamalar yaratın: Allığınızı tüy hafifliğinde elmacık kemiklerinize sürün. (Gözbebeklerinizden elmacık kemiklerinizin tepe noktasına bir çizgi uzandığını düşünün. Tepe noktasından başlayarak elmacık kemiğinizden kulağınıza doğru fırça yardımıyla gölge yapın)
      Kaşlarınızı biçim vererek alın: Gözkapağı ile kaş arasındaki alan büyük görünmeli. Kaş yumuşak bir eğime sahip olup dışa doğru yumuşak bir şekilde eğilmeli.
           Vurgulamayı öğrenin: Kaş kalemiyle ya da pudrayla kaşlarınızın biçimini vurgulayabilirsiniz. Kalemle kaş diplerine ince çizgiler çizin. Daha çok ortada yoğunlaşın.
           Rimelle imajınızı güçlendirin: Yüzünüzü pudralarken kirpiklerinizi de hafifçe pudralayabilirsiniz. (Bu işlemi lens varken yapmayın)Kirpik makası düz kirpiklerin kıvrılmasını sağlar. Rimeli göz makyajınız tamamen bitince sürmeye dikkat edin. Kirpikleri kurumadan kirpik fırçasıyla ayırın.
            Son dokunuş Dudaklar: Fondöteni her zaman dudaklarınıza da uygulayın. Böylece rujun rengi öne çıkacaktır. Dudak kalemi kullanın. Ruju özenle sürün. Mutlaka fazlalıkları kağıt yardımı ile alarak kalıcılık sağlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder