29 Ekim 2012 Pazartesi

Cildimiz İçin Genel Bakım




 Havalar yavaş yavaş ısınıyor. Doğa yeni bir mevsime kapılarını açmak üzere, çiçekler tomurcuklanmaya başlarken bizde kendimizde bazı değişiklikler yapmak zorundayız. Yani kışın vermiş olduğu rehaveti üzerimizden atarken vücudumuzu özellikle cildimizi yeni mevsime hazırlamamız gerekiyor. Kışın biriken ölü derilerden kurtulma zamanı…
    Aslında cildi ölü tabakalardan temizleme işlemi sık sık yapılmamakla birlikte cansızlığını kaybettiği kış günlerinden sonra  cildimize özen göstermek fena olmaz. Cildin sağlıklı ve güzel olabilmesi için temiz hava iyi beslenme,uyku, bol su  ve genel bir bakıma ihtiyacı vardır. Pek çoğumuz kozmetik ürünlerinden uzak durmayı tercih eder. İşte onlar için iki ufak kür tarifi…

  Cildi derinden temizlemek:
  Bunun için bir kaba kaynar su hazırlanır. İçine bir tutam alman papatyası, bir tutam melisa, bir tutam kuşburnu, bir tutam ıhlamur atılır. Ayrı bir yerde portakal dilimleri, başka bir kapta çiğ patates ve havuç rendesi, diğer bir kapta ise bir yemek kaşığı kaymak veya taze krema hazırlanır.
  Öncelikle yüzümüze bir havlu yardımıyla içinde bitkiler bulunan kapta buhar banyosu yaptırıyoruz. 10dk. Yeterli. Daha sonra kuru hafif bir tülbentle yüzü kurulayıp gözaltı, göz kenarları ve boyuna kaymağı sürüp 10dakika kadar bekliyoruz. Hazırlanan havuç ve papates karışımı yanaklara, portakal dilimlerini ise burun ve çene üstüne yerleştiriyoruz. Yaklaşık 45 dakika sonra kalan bitki karışımı ile cildimizi temizliyoruz.

Siyah Noktaların Temizliği İçin:
  1 çorba kaşığı yulaf unu üzerini 2 parmak örtecek kadar su ile koyu bir kıvam olana dek pişirilir. İçine 1 tatlı kaşığı badem unu ilave ederek karıştırılır. Bu karışım yüze peeling yapacak şekilde aşağıdan yukarı doğru fazla bastırmadan yumuşak bir fırça yardımıyla yedirilir. İşlemi 1-2 dakika yapmanız yeterli.  Daha sonra ılık suyla cildimizi temizleyebiliriz. Yalnız lapanın sıcak olmamasına dikkat edin yanabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada bir yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder